A kültéri műfű népszerűségének leggyakoribb okai

kültéri műfű

A kültéri műfű népszerűségének leggyakoribb okai

A kültéri műfű számtalan előnye ma már jól ismert, éppen ezért olyannyira népszerű választás, és ez a tendencia ráadásul folyamatosan növekszik. A következő felsorolásban igyekszünk összefoglalni ezeket a pozitív tulajdonságokat a közismert pontoktól egészen a specifikus tényezőkig.

  1. Egyszerű alkalmazhatóság

A kültéri műfű beszerzése és telepítése egyaránt könnyű és gyors művelet. Sok helyen, széles választékban és gyakran kedvező áron elérhető, a lerakása pedig nem túl összetett vagy komplikált művelet. Kisebb, házi telepítés esetén akár egyénileg is elvégezhetjük, nagyobb, specifikus felület, illetve funkció esetén viszont érdemes szakember segítségét igénybe venni.

  1. Kisebb gondozási igény

A legtöbb kültéri műfüvet alig kell karbantartani, ugyanis a felhasznált szintetikus anyagok tartósan ellenállnak a környezeti hatásoknak, így akár 10-15 évig is élvezhetjük az előnyeit. Nem beszélve arról, hogy a locsolás, gyomirtás, valamint nyírás eleve nem feladat a kültéri műfű esetében. Egyes speciális funkció (például labdás sportpályák) esetében azonban jelentősebb lehet a felületi és szerkezeti amortizáció, ezért ebben az esetben állandó gépi karbantartás szükséges.

  1. Szerteágazó funkcionalitás

A lakóházak és közintézmények kertjeiben kezdetektől elterjedt megoldás a kültéri műfű, ahogy a sportpályák alkalmazása terén is jelentős referenciákat találhatunk. Az viszont talán kevésbé ismert, hogy kültéri teraszok, erkélyek műfüvesítése is egyre népszerűbb, továbbá köztereken, például kisebb parkok vagy játszóterek esetében is egyre inkább használatosak.

Post a Comment