A műanyag ablak kiemelkedő hatásai

műanyag ablak

A műanyag ablak kiemelkedő hatásai

Fenntarthatóság

Az újrahasznosíthatóság, a hosszú várható élettartam, az alacsony karbantartási igény, az alacsony hőátadás és a jó szigetelési tulajdonságok a „fenntarthatóság” szóban foglalhatók össze. Az éghajlat változásával és korunk környezeti problémáinak növekvő tudatosításával a fenntarthatóság kiemelt fontosságú attribútummá vált. Ebben a tekintetben a műanyag ablakok előnyei más anyagokhoz képest nagyon nyilvánvalóak.

 

Kompatibilitás

Egyes műanyag ablak gyártmányok egyik fő erősségét a különböző komponensek teszik, például fő profilok és kiegészítő profilok, mint az üvegező gyöngyök, hosszabbító profilok, tömítések és így tovább. Hogy mennyire fontos ez a kompatibilitás, azt mindenekelőtt az ablakszerelő fogja észrevenni a profilok feldolgozása során.

 

Alacsony karbantartás

A műanyag ablak beszerelése után csak kevés karbantartást igényel. Ezenkívül a tisztítása egyáltalán nem probléma, mivel a por és szennyeződés könnyen eltávolítható az egyenletes, higiénikus felületről. A legfontosabb érv a fa ablakokhoz képest, hogy a műanyag felületet nem kell átfesteni. Ezzel munkát, időt és pénzt takaríthatunk meg.

 

Várható élettartam

A műanyag ablakok várható élettartama körülbelül 30 év. Érdemes megemlíteni, hogy ezalatt a gyártmányok alig igényelnek karbantartást.

 

A műanyag ablak újrahasznosítása

Ezek a gyártmányok szinte 100%-ban újrahasznosíthatók. Egyre több ország hozott létre már jól szervezett begyűjtési rendszereket a legmodernebb újrahasznosító egységekkel az ablakkeret anyagának újrahasznosítására.

Post a Comment