Miért előnyös a kültéri műfű az allergiák szempontjából?

kültéri műfű a ház előtt

Miért előnyös a kültéri műfű az allergiák szempontjából?

A legtöbben ismerünk legalább egy olyan embert, aki allergiában szenved, és februártól októberig folyamatosan fújja az orrát vagy törölgeti a szemét. Ezt a bosszantó jelenséget fűallergiának vagy szénanáthának nevezik. A szénanáthát a szálló pollen okozza, amelyet fák, növények és a fű termelnek. Általában az ilyen emberek szeme vörös, irritált vagy duzzadt, orra bedugul, és gyakran tüsszögnek vagy orrot fújnak.

Mikor egy kültéri műfű telepítése mellett döntünk, az pozitív hatással lehet az allergiára, mivel a gyártmányt allergénmentes anyagokból állítják elő. Természetesen nem egy csodaszer, de a kültéri műfű telepítésével pollenmentesítheti a kertjét, és ezáltal távol tarthatja a pollent az otthonától.

Javasoljuk, hogy kültéri műfüvet telepítsen otthona belépési pontjaira, például a légkondicionáló egységekre, szellőzőnyílásokra, ablakokra és ajtókra. Ha ezeken a belépési pontokon keresztül belép otthonába, a pollent kívül fogja hagyni. Észre fogja venni, hogy tünetei ritkábban fordulnak elő. Élvezheti a hosszú nyári éjszakákat a hátsó udvarán, ahol grillezéseket rendezhet, minden tüsszögés nélkül. Az allergiás házi kedvencek is hálásak lesznek érte!

A kültéri műfű telepítése hamarosan féltékennyé fogja tenni a szomszédokat az örökzöld, kevés karbantartást igénylő hátsó udvara miatt. Ilyen esetben csak rajtunk múlik, hogy rávesszük-e őket, hogy telepítsenek kültéri műfüvet ők is, így még kevesebb allergiás tünet lesz a kirepülő pollen miatt! Ne feledje, hogy időnként alaposan meg kell tisztítania a kültéri műfüvet, hogy eltüntesse a gyepre hullott virágport a közeli fákról vagy növényekről. Ha hetente egyszer leöblíti a gyártmányt, jelentősen csökkentheti a pollen mennyiségét.

Post a Comment