Régen és most: a libikóka és egyéb játszótéri eszközök fejlődése

két libikóka

Régen és most: a libikóka és egyéb játszótéri eszközök fejlődése

Az elképzelés arról, hogy mi a szórakozás a gyerekek számára, folyamatosan változik. Valljuk be, ha olyan játékokkal találkozunk, amelyek kiskorunkban végtelen szórakozást nyújtottak számunkra, gyermekeink nagy valószínűséggel forgatják a szemeiket, és elmennek ezektől.

Ahhoz azonban, hogy nyomon kövessük, hogyan változott valójában a játék az elmúlt 35 évben, csak rá kell nézni a libikókára és a többi játszótéri eszközre.

Emlékszel arra, hogy ahogy kiszaladtunk az osztályteremből a játszótérre, és megpróbáltál elsőként megérkezni? A játszóterek ma már változatos felületeket kínálnak, a modern libikóka és a többi játszótéri eszköz nagy változásokon mentek át az utóbbi évtizedekben.

De nem csak a libikóka változott rengeteget, ki tudná valaha is elfelejteni a csípős érzést egy fém csúszdán, amely a nap alatt sült egy forró napon? Néhány ilyen meredek csúszdánál még az oldalsó korlátokat is figyelmen kívül hagyták! Ma a fém csúszdákat öntött műanyagra cserélték, így a gyerekek anélkül élvezhetik őket, hogy figyelembe kellene venniük a hőmérsékletet.

A libikóka egy másik szórakoztató játszótéri eszköz volt, amely fejlesztésére sokáig kellett várni. Gyakran szilánkokkal teli fából vagy rozsdásodó fémből készültek, és gyakran magasabbra is értek, mint azok a gyerekek, akiknek tervezték őket, így a felmászás és a leszállás nehézkessé tette őket sérülés nélkül. Manapság a libikókákat számos különleges és egyedi módon tervezik, amely mindegyike kockázat nélküli szórakozást kínál.

Post a Comment